29 Ekim 2014

Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon? - 2011 (Hindistan)

Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon?
(Bu Aşka Ne Ad Vereyim?)


Khushi: İstediğim halde senden neden uzak duramıyorum?
Arnav: Belki de kalbim seni çağırıyordur.
Khushi: Ama gözlerinde nefret görüyorum.
Arnav: Çünkü aşk onlara acı veriyor.
Khushi: Keşke senden nefret edebilseydim.
Arnav: Keşke seni sevebilseydim.

Nefret yaklaşmalarına izin vermez...
Aşk ise uzaklaşmalarına izin vermez...


What Shall I Name This Love? - Bir Garip Aşk
Ülke: Hindistan
Yönetmen: Arshad Khan, Lalit Mohan
Senarist: Aakash Pandey
Tür: Dram, Romantik
Bölüm: 398
Yayınlandığı Kanal: Star Plus
Yayın Dönemi: 6 Haziran 2011-30 Kasım 2012
Yapımcı: 4 Lions Films
IMDB Puanı: 7,7
IMDB Linki
Oyuncular: Sanaya Irani (Khushi), Barun Sobti (Arnav), Deepali Pansare (Payal), Akshay Dogra (Akash), Daljeet Kaur (Anjali)

Bazen katlanabileceğiniz en son kişi, onsuz yaşayamayacağınız tek kişidir. Birbirleriyle olamayan, ayrı da kalamayan iki kişinin hikayesi…
Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon bize aşk ve nefret arasında gidip gelen bir duygu ile birbirine bağlanmış, zıt kişiliklerin ilginç hikayesini sunuyor.
Khushi ve Arnav taban tabana zıt ideolojilere sahiptirler. Khushi niyete inanıyorsa, Arnav sadece sonuca inanır. Khushi için duygular çok değerlidir, oysa Arnav için duyguların hiçbir değeri yoktur. Khushi’nin insanlarla ilişkileri hayatta en önem verdiği şeyken, Arnav her insanın bir fiyatı olduğuna ve insanların çıkarları için her şeyi yapabileceğine inanır. Hikaye ilerledikçe, aşk ve nefrete dayalı ilişkilerinde bir sürü sürtüşme yaşarlar. Arnav kendisine herkesi kontrol edebileceğini kanıtlamak için, Khushi’nin sarsılmaz ahlaki değerlerini sürekli yıkmaya çalışırken; diğer taraftan Khushi her zaman kendi değerlerini ve ilkelerini takip etmeye çalışır.


IPKKND benim altyazı çevirisine tam anlamıyla başlamamı sağlayan yapımdır. Bollywood TC'nin çevirisinde ekip arkadaşlarımla birlikte diziyi çevirmiştik. Buradan çevirmen arkadaşlarımın hepsine içtenlikle, tek tek teşekkürler. Sonra site kapandı, çeviri tamamlanmadı vs. ama sıfırdan, srt dosyası olmadan altyazı nasıl hazırlanır vs. altyazı ile ilgili her şeyi; kendi başıma, kimseciklere sormadan öğrendim IPKKND sayesinde. Google sağ olsun, her şeye bir cevabı var. 😄 27 yaşından sonra pc ile tam anlamıyla tanışan ve o zamanlar program nedir, net nedir doğru dürüst bilmeyen biri için hiç fena değil sanırım.

Velhasıl hazırladığımız IPKKND altyazılarının hepsi benim elinden geçmiştir, tek tek... Dizinin çevirisine başlama sebebim de zaten insanların suratlarının görünmediği, kötü görüntülü gömülü sunumlara mahkum olmamak, srtleri hazırlamak ve paylaşmaktı. Öyleyse dizinin altyazılarına ulaşmak isteyenler alttaki linke tıklayıversinler bakalım. 😄

Dizinin Altyazılı HD bölümleri için
TIKLAYIN


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder